Assertiviteit

Durf jij voor jezelf op te komen? Durf jij je grenzen aan te geven? Zeg jij te vaak ‘ja’, terwijl je dolgraag ‘nee’ wil zeggen, maar dat eigenlijk niet durft? Heb je het gevoel dat je wel je grenzen aangeeft, maar dat je toch met die hoge werkstapel blijft zitten of dat je toch weer op die verjaardag van die vage kennis bent beland?

Ik help je om voor jezelf op te komen, zonder dat dit agressief of onbeleefd hoeft te zijn. Je blijft dicht bij jezelf en laat zo weten tot hoever een ander kan gaan. Je laat een ander in zijn waarde en wat nog belangrijker is: je laat vooral jezelf in je waarde. Mensen weten wat ze aan je hebben en je bent duidelijk in je communicatie. Geen gepieker meer, jij zegt waar het op staat.

Soms is het helemaal niet erg om ‘ja’ te zeggen, als jouw balans maar in orde is. Wanneer je het gevoel hebt dat je uit balans begint te raken, dan is het goed dat je aan de bel trekt. Wanneer je je opgedane kennis in praktijk brengt zal je merken dat je zowel in je privé als op je werk profijt ervan hebt en je leven weer in balans komt.