Rouw en verlies

Heb je een dierbare verloren en het gevoel dat de pijn niet minder wordt? Dat je ongevraagd allerlei adviezen krijgt waar je niks mee kan? Dat je je verhaal graag wil doen, maar niemand echt naar je luistert? Dat het makkelijk praten vanaf de zijlijn is, maar het echt heel anders is als je zelf in die situatie zit? Wil je eruit komen, maar weet je niet hoe je dat moet doen?

Ik weet hoe moeilijk het is om door dit proces te gaan. Je hebt het gevoel dat er geen eind aan je verdriet komt. Verschillende emoties steken de kop op. Je voelt je eenzaam, boos en schuldig. Iedereen gaat door met zijn leven, alleen het jouwe staat stil. Eigenlijk hoeft het voor jou allemaal niet meer, maar als je dat hardop zegt kijkt iedereen je vreemd aan en krijg je opmerkingen waar je niks mee kan. Uit ervaring weet ik dat het mogelijk is om uit het dal te klimmen, met vallen en opstaan. Het is vaak hard werken, maar niemand heeft ook gezegd dat het makkelijk zou zijn.

Laat je niet leiden door wat een ander zegt, maar volg je eigen gevoel. Ik bied jou mijn uitgestoken hand en begeleid je door dit moeilijke proces. Je hoeft het niet alleen te doen. Ik ben er voor je. Beetje bij beetje klim je uit het dal en krijgt je leven weer vorm en inhoud. Je zet je leven weer in beweging en je krijgt het weer op de rit. Je krijgt zelfs weer zin om dingen te ondernemen.

Je gaat weer naar die verjaardag, je gaat weer naar de sportclub en je zoekt je vrienden weer op. Je krijgt weer energie en een reden om je bed uit te komen ’s ochtends. Je kan weer gaan genieten van het leven, iets waarvan je dacht dat je nooit meer zou meemaken. Neem vrijblijvend contact met me op als je toe bent om weer te gaan leven in plaats van óverleven en als je graag iemand wil spreken die jouw verdriet begrijpt en die jou kan begeleiden uit eigen ervaring.